Word jij de nieuwe Chief Happiness Officer van de Frietboutique?

... Die stapelgek is op de beste friet & lekkerste ijs? Lees dan snel verder!

Van friet en ijs houden is natuurlijk het allerbelangrijkste voor ons, maar verder zijn we op zoek naar een topper die...:
... niet bang is voor Amsterdammers
... van Rotterdam houdt ❤
... gek is op marketing, social media, horeca en gastvrijheid
... verder mee wil bouwen aan het merk Sammy & Pebbles
... graag met en voor gezellige mensen werkt
... 2 dagen per week beschikbaar is (1 marketingdag in Amsterdam en 1 dag in de gezelligste winkel van NL)
... onze huidige CHO Michelle kan vervangen omdat ze ons gaat verlaten voor een avontuur in The States 🇺🇸

Maakt dit je happy, is dit wat voor jou en word jij dus onze nieuwe CHO 😃😃😃/ nieuwe Mies 💁 / marketing manager? Let us know of vraag meer info via info@frietboutique.nl

PS: Het is echt een leuke functie
PS: Delen/taggen yes please!

PieperPraat!

Zoals jullie weten zijn we altijd opzoek naar de beste aardappel. Omdat het (gelukkig) een natuurproduct is en blijft is het af en toe een uitdaging om deze te vinden, maar we zijn er weer van overtuigd de beste gevonden te hebben *whoohoo, discodip confetti all over the boutique!*

Normaal gesproken gebruiken wij de Agria aardappel voor onze verse friet. Dit is de lekkerste en beste aardappel om frietjes van te maken. Maar vorige week zijn we overgestapt van oude oogst Agria’s op nieuwe oogst Frieslanders. Dit is nodig omdat de oude Agria’s te sterk in kwaliteit achteruit gaan om hier nog mooie frietjes van te kunnen bakken (jawel, natuurproduct). Nieuwe Agria’s zijn helaas nog niet voorhanden omdat dit een ‘laat’ ras is en het voor de kwaliteit van de friet heel belangrijk is dat de aardappelen groot groeien (voor grote frieten, dat is wat we willen!). Hoewel er voor de perfecte friet niets gaat boven een mooie goudgele Agria, hebben we voor de komende weken gelukkig een goed en lekker alternatief gevonden in het ras Frieslander. Dit is een vroege aardappelsoort die nu al redelijk grote aardappels geeft met het juiste zetmeelgehalte. Het vruchtvlees van de Frieslanders is wel wat lichter dan van de Agria. Daardoor is de friet ook wat lichter van kleur maar nog steeds erg lekker.

Wij verwachten dat we de nieuwe Agria’s weer hebben vanaf eind september / begin oktober, afhankelijk van het weer (natuurproduct hè). Kom binnenkort dus heerlijk genieten van een lekker Frieslander Frietje, voordat we de Agria Aardappel weer hebben! Welke aardappel vind jij het lekkerst voor je frietje? #frieslanderfriet #agriaaardappel #frietbattle

Dit is Arwin, onze favo aardappelboer voor de Agria's!

Dit is Arwin, onze favo aardappelboer voor de Agria's!

Ambitieuze manager gezocht in Amsterdam

Werken in de Frietboutique met het lekkerste friet en ijs, de leukste gasten en fijne collega's. Samen met Sammy en Pebbles ondernemen en groeien. Dit is een geweldige kans voor iemand die verder wil in food & hospitality.

Hallo ambitieuze dame of heer,

De dames van ijs en friet, wie kent ze niet? Wij, Sammy en Pebbles, zijn 4 jaar geleden dit avontuur gestart en we zitten in een sneltrein. Met 2 winkels, tientallen restaurants met onze friet op de kaart en zelfs ons eigen peper en zout merk zijn we niet te stoppen en dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste manager. Lees snel verder!

Het begon allemaal met onze eerste vestiging in Amsterdam en voor deze leuke locatie op de Cornelis Schuystraat, ons eerste kind,  zoeken we een enthousiaste manager (m/v).

We verkopen geluksmomentjes; guilty pleasures die zo goed zijn dat je er makkelijk elke dag voor terugkomt.
 

Als manager ben je verantwoordelijk voor het succes en de dagelijkse gang van zaken in ‘jouw’ Frietboutique.

Run de winkel alsof deze van jezelf is, denk in oplossingen want problemen bestaan niet. Heb je oog voor detail, weet je de juiste snaar te raken bij mensen (gasten en team), pak je je verantwoordelijkheid en denk je een vestiging zelfstandig te kunnen draaien laat het ons dan zo snel mogelijk weten.

Wat we zoeken:

  • Ondernemingsmentaliteit
  • Ervaring in horeca
  • Representativieteit
  • Warme persoonlijkheid
  • Beschikbaarheid in het weekend

Iemand die snapt dat ijs en friet een dag kan maken of breken. Iemand die flexibel en verantwoordelijk is, ervaring heeft met het aansturen van collega’s en het team kan vormen.

Wat wij bieden:

  • Groeien, samen met ons (winnaars van de groeichallenge), wij zijn bereid om te delen
  • Werken in een drukke winkel vol leuke gasten en kinderen met de allerbeste producten die er zijn
  • Leuke extra’s (naast onbeperkt ijs en friet) zoals mee naar de leukste feestjes, elke maand uit eten in een restaurant waar wij leveren en wekelijks feestelijk ontbijt met het managementteam
  • Een goed salaris
  • Echt veel leren van twee bevlogen ondernemers

Voel jij je aangesproken en ben jij beschikbaar vanaf begin augustus? Wacht dan niet langer en mail (info@frietboutique.nl) of bel (0630412109) ons!

Een tipje van de Zeemansboter ijsberg!

Schip Ahoy! In Rotterdam hebben we weer wat nieuws én heel heel lekkers; Zeemansboter pindakaas ijs! Dus aan alle kapiteins: kom aan wal in Rotterdam en proef ons stoere ijs!

hoofdslider_nieuw1.jpg

Zeemansboter is ontstaan in de thuishaven van de echte zeemannen; op Katendrecht in Rotterdam. Hier meerden vroeger ladingen pinda's aan vanuit de hele wereld en dit gebeurt nu nog steeds. Zeemansboter bestaat voor 99.8% uit biologische pinda's die een verre reis hebben gemaakt naar Rotterdam en oja, ook een beetje zeezout om het extra lekker te maken. Wanneer je een pot Zeemansboter koopt zit hier een label aan met het schip en containernummer waarmee de pinda's in Rotterdam zijn aangekomen. Hoe gaaf is dat?!

In samenwerking met onze ijsmaker Coen van IJssalon Crusio hebben we ijs met deze Zeemansboter pindakaas nu in de vitrine klaarstaan voor alle stoere (wannabe) kapiteins en zeemannen. En ik kan je vertellen, het is zo lekker dat je bijna je schip verlaat en de oceaan zwemmend wil oversteken voor een bolletje (of 2, 3 of een litertje?!) Zeemansboter pindakaas ijs! Oke, oké, dat is wel erg extreem, maar nu snappen jullie hoe enorm lekker het is ;)

#kapiteinHaakeatyourheartout #zeemansboterijsberg

IMG_9632.JPG

 

 

Wij leggen je uit hoe ijs gemaakt wordt! #mijnijssmaak

In Rotterdam wordt ons ijs vers geleverd door Coen van ijssalon Crusio in Bergen op Zoom. Waarom Coen? Omdat hij het lekkerste ijs maakt in alle smaken die je je maar kan bedenken. Over die gekke smaken later meer, want we willen dat jij met ons meedenkt! #mijnijssmaak

19075010_1359035910850181_734211065_n.jpg

Maar goed, ijs, hoe wordt dat nou eigenlijk gemaakt? Het is eigenlijk best makkelijk en bestaat uit vier stappen die ik je nu uit zal leggen;

1. Alles heeft een begin, dus ijs ook. Vind je ook niet dat sorbet smaken zoals citroen en mango heel anders smaken dan de wat romigere smaken zoals vanille en Oreo-cookies? Logisch, want de basis van deze smaken is dus anders. Bij sorbetsmaken bestaat de basis alleen uit water en suiker, that’s all! Bij de wat romigere smaken bestaat de basis uit melk, eigeel, suiker, room en bindmiddel. Vervolgens wordt dit verhit tot 63 graden om te zorgen dat er geen bacteriën in zitten. Pasteuriseren heet dit met een moeilijk word. Eigenlijk kan je de basis van beide soorten ijs (sorbet en room) dus als een soort basis pannenkoekenmix zien. Door de dingen die je op je pannenkoek of met de basis van het ijs mengt, wordt het pas écht lekker.

2. Oké, dus de basis is klaar, nu is het tijd voor de “toppings op je pannenkoek!” Voor fruitsmaken wordt vers fruit gebruikt, dit wordt gepureerd en vervolgens met de basis gemengd. Fruitsmaken zijn sorbetsmaken, dus met welke basis wordt dit gemengd? Juist ja, de sorbetbasis met alleen water en ijs. Voor de fruitsmaken wordt meestal ongeveer 30 tot 55% gepureerd fruit gebruikt, afhankelijk van hoe sterk de smaak van het fruit zelf is. Het grootste deel van de mix bestaat uit vers fruit dus en dit proef je ook. Maar er zijn uitzonderingen. Citroen bijvoorbeeld heeft best een sterke smaak, daarom wordt voor citroenijs maar ongeveer 15% gepureerde citroen gebruikt en zelfs dan proef je de smaak van citroen erg goed. Als we hiervoor ook ongeveer 30% fruit zouden gebruiken, zou het citroenijs wel heel erg zuur worden en we willen natuurlijk niet dat je er zuur van gaat kijken, het moet wel lekker blijven ;)

Voor de roomsmaken is de mix iets anders, het grootste gedeelte van de mix bestaat uit de roombasis en vervolgens wordt dit gemengd met de smaak die je aan het ijs wil geven. Wil je bijvoorbeeld pindakaas-ijs? Dan voeg je hier dus pindakaas toe! Maar wacht nog even met de stukjes pinda, die kan je er later doorheen doen als je wilt.

3. Je hebt de basis (sorbet of room) nu met puree van de smaak die je wilt hebben gemengd, dus nu kan de mix in de ijsmachine. In deze machine wordt de mix rondgedraaid om te zorgen dat het ijs bevriest en er lucht in gebracht wordt. In het begin lijkt de mix op een smoothie of milkshake, maar langzaam begint het steeds meer op ijs te lijken! Als het bijna klaar is, kan je eventueel stukjes pinda, hazelnoot, koekjes, chocolade en nog veel meer toevoegen!

Weetje: De hoeveelheid suiker in het ijs bepaalt hoe schepbaar het is. Hoe meer suiker, hoe zachter het ijs is. De ijsmaker kan hier dus mee “spelen” om te zorgen dat het ijs de perfecte dikte heeft om een mooi bolletje te scheppen.

4. Als het ijs dan écht ijs is, wordt het in de bak geschept en in de vitrine geplaatst. Jij kan dan een lekkere smaak uitzoeken en genieten van je ijsje.

Coen van ijssalon Crusio en wij van de Frietboutique zijn erg benieuwd naar welke gekke ijssmaak jij graag zou willen proeven en in de vitrine wil zien! Alles kan en mag! Ijs van asperges, bieten, avocado, limoen-rabarber, combinaties, be creative! Zorg dat je idee bij ons terecht komt met #mijnijssmaak via mail (michelle@frietboutique.nl), Insta (@frietboutiquerotterdam), comment op Facebook of Insta of schrijf het op een briefje en lever je idee in bij ons. De leukste smaak gaan we samen met jou en Coen maken en komt in de vitrine bij ons, zodat je al je vrienden en familie kan laten proeven. Natuurlijk krijg je zelf ook een flinke voorraad mee, zodat je je eigen ijs kan eten totdat je er misselijk van wordt ;) Maak maar alvast plaats in je vriezer!

Door Michelle van den Berg - Ch(i)ef Happiness Officer @ Frietboutique

Aangeboden: Droombaan (inclusief onbeperkt ijs en friet)


Frietboutique Rotterdam is opzoek naar een enthousiaste opschepper die wel tegen een beetje hitte kan. 
We verkopen geluksmomentjes; guilty pleasures die zo goed zijn dat je er makkelijk elke dag voor terug komt. Onze vestiging in Rotterdam is net geopend en we zoeken iemand die ons huidige team komt versterken. Iemand die flexibel en verantwoordelijk is, ervaring heeft met het aansturen van collega’s, niet bang is voor Amsterdammers en de Rotterdammer als wereldburger begrijpt. Goede humor wordt gewaardeerd, creativiteit en eigen initiatief des te beter.

Voel jij je aangesproken en ben jij deze zomer (of langer) beschikbaar? Insta, snap, messenger of mail (info@frietboutique.nl) ons en wie weet word jij ons nieuwe schatje patatje!

Nieuwtjes van de Rotterdamse frietbakkers en ijsscheppers

Even een momentje van besef om mee te beginnen; we zijn alweer een maand open in de mooiste stad (oke sorry, samen met Amsterdam natuurlijk ;)) van Nederland! Wat ging de afgelopen maand snel en wat is het geweldig tot nu toe! We hebben al flink wat ijsjes, frietjes (met choco, truffelmayo, satésaus en veel veel meer) en blije momentjes verkocht aan al die gezellige mensen in 010.

As we speak zijn we met veel nieuwe, leuke dingen bezig waar jij sowieso een blokje om voor wil lopen. En nee, dat is niet alleen omdat de Witte de Withstraat zo leuk is (is natuurlijk ook zo), maar ook omdat het heel lekker en very, very instagrammable is :). Hieronder wat nieuwtjes uit 010:

-       Vanaf nu is ons ijs verkrijgbaar bij de nieuwste hotspot in town: Baker’s dough, dit is de eerste cookie dough bar van Nederland. Maak je creatie nóg lekkerder met een bolletje ijs. We zijn benieuwd wat je van de combinatie vindt.

-       Onze snacks kan je nu ook bestellen bij De Witte Aap, een paar deuren verderop. Dus blijf lekker zitten waar je zit, heerlijk op het terras, en wij komen de snacks gewoon naar je toe brengen! Dat is toch ideaal?

-       Aanstaande zaterdag, 27 mei, zullen onze one and only frying queens Sammy en Pebbles een frietcollege geven tijdens Kookgoot 2017 in, juist ja, de Koopgoot in Rotterdam. Tijdens dit college leer je hoe je nou echt het lekkerste frietje kan bakken. Kijk op http://www.opznrotterdams.nl/koopgoot/ voor meer info en het volledige programma.

-       Vanaf 9 juni gaan we van start met onze frietspecials; een aantal keren per jaar zal een andere chef, in samenwerking met ons, een frytastic frietje bedenken. Voor de maand juni kunnen we alvast verklappen dat de chef zijn eigen draai aan het patatje oorlog zal geven wat een smaaksensatie in je mond gaat veroorzaken! #makelovenotwar

-       Ons frietje chocoladesaus gaat hard! Tot nu is er online veel (en positief!) over geschreven en zijn er al bijna 200 frietjes verkocht. Wat is het een gekke, maar lekkere combi hè?! Heb jij ‘m nog niet geprobeerd of wil je het nog een keer eten voordat het te laat is? Je kan het frietje chocoladesaus t/m donderdag 8 juni komen eten #omjevingersbijaftelikken

-       Als we het dan toch over specials hebben, heb je onze Sammy&Pebbles ice sandwich al geprobeerd? Dit is een sandwich met boven en onder 2 homemade cookies (met witte of melk choco) van Bakkerswerkplaats in Rotterdam en hiertussen 2 bolletjes ijs naar keuze! Kom je snel een heerlijke combi samenstellen? Kijk op http://bakkerswerkplaats.nl voor meer info over deze bijzondere bakkerij.

Zien we je snel bij de Frietboutique in Rotterdam of Amsterdam? Oja, nog een speciale tip van ons; het wordt heerlijk warm de komende dagen, dus dan is het erg belangrijk om je hoofd koel te houden met heerlijke ijsjes. En vergeet ook je zoutgehalte niet op peil te houden met een lekker frietje in deze hitte.

Frietboutique Rotterdam opent haar deuren op de Witte de With! Kom je ook?

Op vrijdag 21 april aanstaande openen wij onze deuren op de Witte de Withstraat 68 in Rotterdam. Van 15:30u tot 18:30u delen Sammy en Pebbles puntzakken friet en Witte de With-stracciatella ijs (waar smaakt dit nou beter dan op de Witte de Withstraat zelf?) uit. Dit delen we gratis uit, omdat we de Rotterdammers graag kennis willen laten maken met onze heerlijke verse friet en ijs.

In 2013 besloten Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden om hun zoetste dromen om te smelten tot plannen, en openden de IJsboutique in Amsterdam-Zuid. Het ijs is gebroken en het concept lekt snel uit tot een plaatselijk succes. In 2014 doen de dames er een schep bovenop; De Frietboutique is een feit.

De friet van Sammy en Pebbles is inmiddels befaamd. De dames halen onbehandelde, duurzame Agria-aardappels rechtstreeks van de boer, zodat de smaakvolle en vitaminerijke schil er omheen kan blijven. De handgesneden friet wordt gebakken in 100% plantaardige olie en vaak culinair geserveerd, zoals met de slow-cooked New Zealand Ocean Beef Brisket (kom het proeven om uit te vinden hoe dat smaakt!). Op de snackkaart van de Frietboutique Rotterdam zullen diverse lokale specialiteiten te vinden zijn; denk aan de MRIJ Kroket van Nederlands’ bekendste slager Piet van den Berg, de Oude Kaaskroket van banketbakker Van der Heijden op de Mariniersweg en meer!

Naast ambachtelijke friet, kun je in Rotterdam ook terecht voor een geluksmomentje in een hoorntje. Dagelijks versgedraaid ijs wordt geleverd door Coen van IJssalon Crusio, de familie die al meer dan honderd jaar ijs maakt. Van klassiekers als vanille en rum-rozijnen, tot knisperend popcornijs en karamel zeezout.

Dat niet alleen Sammy & Pebbles overtuigd zijn van de kwaliteit van hun product blijkt uit het feit dat de friet al op diverse plekken te proeven is in de stad: Bistrot du Bac, HMB, The Fish Market, Café Beurs, Biergarten en Ayla

Volg de avonturen van Frietboutique Rotterdam via Facebook en Instagram (@frietboutiquerotterdam). We hopen je snel te verwelkomen in 010!

Oja, zet jezelf via Facebook even aanwezig bij dit event als je op FRYday 21 april even gezellig langskomt!

Blog news