“Frietboutique loopt een Blaauwtje”

“Frietboutique loopt een Blaauwtje”

ron blaauw - frietboutique

Amsterdam, 17 november 2016. Ze slaagden er al in om hun bijzondere friet op de kaart van topchef Ron Blaauw te krijgen. Nu zijn de rollen omgekeerd: vanaf aanstaande zaterdag 19 november serveren Sammy & Pebbles, het blonde finalistenduo van RTL Z-programma ‘De Groei Challenge’, de door Blaauw bedachte frietsaus ‘Frietje Boerenkool’.

Ron Blaauw bedacht voor de twee eigenaressen van de Amsterdamse Frietboutique samen met zijn chef Bas Brouns een boerenkoolsaus met luchtige krokantjes van rookworst. ‘Frietje boerenkool’ heet de nieuwe creatie, een stamppotsaus nieuwe stijl zoals die van een topchef mag worden verwacht.

‘Hier draai je je stuur voor om!” aldus Blaauw.

Sammy & Pebbles zijn het stralende middelpunt van ‘De Groei Challenge’, een programma waarin starters proberen met behulp van ervaren ondernemers verder te komen in hun vak. Met hun verse friet klopten ze aan bij Ron Blaauw, en dat was liefde op het eerste gezicht. Vanuit een gezamenlijke passie voor lekker eten en produkten van topkwaliteit was een bijzondere samenwerking geboren. Sindsdien hebben alle restaurants van Blaauw de frietjes van de dames op de kaart staan. Hij is een absolute fan van Sammy & Pebbles en roemt de manier waarop ze met hun werk bezig zijn: “Ze maken echt de lekkerste friet van Amsterdam, iedere dag vers. Zelf kan ik dat niet evenaren. Maar ze moeten scherp blijven want de concurrentie is moordend.” Sammy & Pebbles zelf willen maar één ding: “Iedereen in de buurt blij maken met een bijzonder bakje friet, advocaten en bouwvakkers, ouders en kinderen.”

Vanaf aanstaande zaterdag is ‘Frietje Boerenkool’ voor € 4,25 verkrijgbaar bij de Frietboutique aan de Johannes Verhulstraat 107 in Amsterdam-Zuid. Voor beeldmateriaal en meer informatie.

Pebbles van Noorden

info@frietboutique.nl

te: 06-30412109

N.B:

De aardappels komen bij Arwin Bos vandaan, een gepassioneerde aardappelboer die de agria aardappels duurzaam teelt. Deze worden bij de Frietboutique binnen gebracht, gewassen en gesneden, niet te dik, niet te dun en dan voorgebakken op een lage temperatuur. Hierna koelen we de frieten terug en zijn ze klaar om aan toprestaurants geleverd te worden.

Maikel Thijssen

Maikel Thijssen, koninginneweg 16, 1075CX Amsterdam , Nederland

I'm a websitedeveloper and commercial photographer and I live in Amsterdam (the Nerherlands).

Blog news