Frietboutique Rotterdam opent haar deuren op de Witte de With! Kom je ook?

Op vrijdag 21 april aanstaande openen wij onze deuren op de Witte de Withstraat 68 in Rotterdam. Van 15:30u tot 18:30u delen Sammy en Pebbles puntzakken friet en Witte de With-stracciatella ijs (waar smaakt dit nou beter dan op de Witte de Withstraat zelf?) uit. Dit delen we gratis uit, omdat we de Rotterdammers graag kennis willen laten maken met onze heerlijke verse friet en ijs.

In 2013 besloten Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden om hun zoetste dromen om te smelten tot plannen, en openden de IJsboutique in Amsterdam-Zuid. Het ijs is gebroken en het concept lekt snel uit tot een plaatselijk succes. In 2014 doen de dames er een schep bovenop; De Frietboutique is een feit.

De friet van Sammy en Pebbles is inmiddels befaamd. De dames halen onbehandelde, duurzame Agria-aardappels rechtstreeks van de boer, zodat de smaakvolle en vitaminerijke schil er omheen kan blijven. De handgesneden friet wordt gebakken in 100% plantaardige olie en vaak culinair geserveerd, zoals met de slow-cooked New Zealand Ocean Beef Brisket (kom het proeven om uit te vinden hoe dat smaakt!). Op de snackkaart van de Frietboutique Rotterdam zullen diverse lokale specialiteiten te vinden zijn; denk aan de MRIJ Kroket van Nederlands’ bekendste slager Piet van den Berg, de Oude Kaaskroket van banketbakker Van der Heijden op de Mariniersweg en meer!

Naast ambachtelijke friet, kun je in Rotterdam ook terecht voor een geluksmomentje in een hoorntje. Dagelijks versgedraaid ijs wordt geleverd door Coen van IJssalon Crusio, de familie die al meer dan honderd jaar ijs maakt. Van klassiekers als vanille en rum-rozijnen, tot knisperend popcornijs en karamel zeezout.

Dat niet alleen Sammy & Pebbles overtuigd zijn van de kwaliteit van hun product blijkt uit het feit dat de friet al op diverse plekken te proeven is in de stad: Bistrot du Bac, HMB, The Fish Market, Café Beurs, Biergarten en Ayla

Volg de avonturen van Frietboutique Rotterdam via Facebook en Instagram (@frietboutiquerotterdam). We hopen je snel te verwelkomen in 010!

Oja, zet jezelf via Facebook even aanwezig bij dit event als je op FRYday 21 april even gezellig langskomt!

Blog news