PieperPraat!

Zoals jullie weten zijn we altijd opzoek naar de beste aardappel. Omdat het (gelukkig) een natuurproduct is en blijft is het af en toe een uitdaging om deze te vinden, maar we zijn er weer van overtuigd de beste gevonden te hebben *whoohoo, discodip confetti all over the boutique!*

Normaal gesproken gebruiken wij de Agria aardappel voor onze verse friet. Dit is de lekkerste en beste aardappel om frietjes van te maken. Maar vorige week zijn we overgestapt van oude oogst Agria’s op nieuwe oogst Frieslanders. Dit is nodig omdat de oude Agria’s te sterk in kwaliteit achteruit gaan om hier nog mooie frietjes van te kunnen bakken (jawel, natuurproduct). Nieuwe Agria’s zijn helaas nog niet voorhanden omdat dit een ‘laat’ ras is en het voor de kwaliteit van de friet heel belangrijk is dat de aardappelen groot groeien (voor grote frieten, dat is wat we willen!). Hoewel er voor de perfecte friet niets gaat boven een mooie goudgele Agria, hebben we voor de komende weken gelukkig een goed en lekker alternatief gevonden in het ras Frieslander. Dit is een vroege aardappelsoort die nu al redelijk grote aardappels geeft met het juiste zetmeelgehalte. Het vruchtvlees van de Frieslanders is wel wat lichter dan van de Agria. Daardoor is de friet ook wat lichter van kleur maar nog steeds erg lekker.

Wij verwachten dat we de nieuwe Agria’s weer hebben vanaf eind september / begin oktober, afhankelijk van het weer (natuurproduct hè). Kom binnenkort dus heerlijk genieten van een lekker Frieslander Frietje, voordat we de Agria Aardappel weer hebben! Welke aardappel vind jij het lekkerst voor je frietje? #frieslanderfriet #agriaaardappel #frietbattle

 Dit is Arwin, onze favo aardappelboer voor de Agria's!

Dit is Arwin, onze favo aardappelboer voor de Agria's!

Blog news