Frietboutique Rotterdam opent haar deuren op de Witte de With! Kom je ook?

Op vrijdag 21 april aanstaande openen wij onze deuren op de Witte de Withstraat 68 in Rotterdam. Van 15:30u tot 18:30u delen Sammy en Pebbles puntzakken friet en Witte de With-stracciatella ijs (waar smaakt dit nou beter dan op de Witte de Withstraat zelf?) uit. Dit delen we gratis uit, omdat we de Rotterdammers graag kennis willen laten maken met onze heerlijke verse friet en ijs.

In 2013 besloten Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden om hun zoetste dromen om te smelten tot plannen, en openden de IJsboutique in Amsterdam-Zuid. Het ijs is gebroken en het concept lekt snel uit tot een plaatselijk succes. In 2014 doen de dames er een schep bovenop; De Frietboutique is een feit.

De friet van Sammy en Pebbles is inmiddels befaamd. De dames halen onbehandelde, duurzame Agria-aardappels rechtstreeks van de boer, zodat de smaakvolle en vitaminerijke schil er omheen kan blijven. De handgesneden friet wordt gebakken in 100% plantaardige olie en vaak culinair geserveerd, zoals met de slow-cooked New Zealand Ocean Beef Brisket (kom het proeven om uit te vinden hoe dat smaakt!). Op de snackkaart van de Frietboutique Rotterdam zullen diverse lokale specialiteiten te vinden zijn; denk aan de MRIJ Kroket van Nederlands’ bekendste slager Piet van den Berg, de Oude Kaaskroket van banketbakker Van der Heijden op de Mariniersweg en meer!

Naast ambachtelijke friet, kun je in Rotterdam ook terecht voor een geluksmomentje in een hoorntje. Dagelijks versgedraaid ijs wordt geleverd door Coen van IJssalon Crusio, de familie die al meer dan honderd jaar ijs maakt. Van klassiekers als vanille en rum-rozijnen, tot knisperend popcornijs en karamel zeezout.

Dat niet alleen Sammy & Pebbles overtuigd zijn van de kwaliteit van hun product blijkt uit het feit dat de friet al op diverse plekken te proeven is in de stad: Bistrot du Bac, HMB, The Fish Market, Café Beurs, Biergarten en Ayla

Volg de avonturen van Frietboutique Rotterdam via Facebook en Instagram (@frietboutiquerotterdam). We hopen je snel te verwelkomen in 010!

Oja, zet jezelf via Facebook even aanwezig bij dit event als je op FRYday 21 april even gezellig langskomt!

“Frietboutique loopt een Blaauwtje”

“Frietboutique loopt een Blaauwtje”

ron blaauw - frietboutique

Amsterdam, 17 november 2016. Ze slaagden er al in om hun bijzondere friet op de kaart van topchef Ron Blaauw te krijgen. Nu zijn de rollen omgekeerd: vanaf aanstaande zaterdag 19 november serveren Sammy & Pebbles, het blonde finalistenduo van RTL Z-programma ‘De Groei Challenge’, de door Blaauw bedachte frietsaus ‘Frietje Boerenkool’.

Ron Blaauw bedacht voor de twee eigenaressen van de Amsterdamse Frietboutique samen met zijn chef Bas Brouns een boerenkoolsaus met luchtige krokantjes van rookworst. ‘Frietje boerenkool’ heet de nieuwe creatie, een stamppotsaus nieuwe stijl zoals die van een topchef mag worden verwacht.

‘Hier draai je je stuur voor om!” aldus Blaauw.

Sammy & Pebbles zijn het stralende middelpunt van ‘De Groei Challenge’, een programma waarin starters proberen met behulp van ervaren ondernemers verder te komen in hun vak. Met hun verse friet klopten ze aan bij Ron Blaauw, en dat was liefde op het eerste gezicht. Vanuit een gezamenlijke passie voor lekker eten en produkten van topkwaliteit was een bijzondere samenwerking geboren. Sindsdien hebben alle restaurants van Blaauw de frietjes van de dames op de kaart staan. Hij is een absolute fan van Sammy & Pebbles en roemt de manier waarop ze met hun werk bezig zijn: “Ze maken echt de lekkerste friet van Amsterdam, iedere dag vers. Zelf kan ik dat niet evenaren. Maar ze moeten scherp blijven want de concurrentie is moordend.” Sammy & Pebbles zelf willen maar één ding: “Iedereen in de buurt blij maken met een bijzonder bakje friet, advocaten en bouwvakkers, ouders en kinderen.”

Vanaf aanstaande zaterdag is ‘Frietje Boerenkool’ voor € 4,25 verkrijgbaar bij de Frietboutique aan de Johannes Verhulstraat 107 in Amsterdam-Zuid. Voor beeldmateriaal en meer informatie.

Pebbles van Noorden

info@frietboutique.nl

te: 06-30412109

N.B:

De aardappels komen bij Arwin Bos vandaan, een gepassioneerde aardappelboer die de agria aardappels duurzaam teelt. Deze worden bij de Frietboutique binnen gebracht, gewassen en gesneden, niet te dik, niet te dun en dan voorgebakken op een lage temperatuur. Hierna koelen we de frieten terug en zijn ze klaar om aan toprestaurants geleverd te worden.

It is not a job, its a lifestyle.

Fries before guys - www.frietboutique.nl

Bij de Frietboutique zijn we altijd opzoek naar enthousiaste collega's. 

Frietbakker
Daar we dagelijks verse friet leveren aan de top restaurants van Amsterdam en de gehele dag verse frieten en snacks afbakken zoeken we een stoere frietbakker. Je bent niet bang voor wat hitte en je bent stressbestendig.

We werken met 2 shiften, van 11:30 tot 18:00 of van 17:00 tot sluit. De uren zijn vast per week en altijd bespreekbaar.
We verwachten van onze collega’s dat ze flexibel zijn en alles geven om met ons een succesvolle zaak te runnen. 
Dus komt jou favoriete snack uit de frituur en ben je dol op bakken? Kom dan ons gezellige team versterken en mail je cv naar info@frietboutique.nl

Blog news